If It Ain’t Broke, Don’t Fix It

Yesterday, Danish Prime Minister Anders Fogh Rasmussen announced a general election scheduled for November 13th. He will be seeking a third term for the current liberal/conservative government. And there seems to be no reason why they shouldn’t be awarded exactly that.

The government has helped foster a period of unprecedented growth in our country. They have accomplished mostly what they have promised, and this election comes at a time in which the opposition still cannot offer any realistic alternative. Sanity compels us to give the government our backing for continuing their visionary policies.

Denmark needs to continue a responsible economic policy, we need to stimulate job growth by lowering income taxes, we need to expand our work force through reduced subsidies and smoother immigration, and we need to continue dealing with long-term challenges facing our country, such as globalization, demographic changes, education, infrastructure and the environment.

This government will continue to lead our country with vision and wisdom. Let us show them our support by granting them another four years in office.

Advertisements

Author: Kenneth Mollerup Birch

Living north of Copenhagen, Denmark. MA in Information Science. Interests include communication, internet, sociology, language, politics, religion, theology, travel, music, and food.

21 thoughts on “If It Ain’t Broke, Don’t Fix It”

 1. Som ansat i den offentlige sektor ser jeg to muligheder:

  1) Ny regering –> Masser af ændringer i den offentlige sektor –> Ekstra arbejde for mig. (Men højere løn)

  2) Regeringen fortsætter –> Fortsat nedjustering af den offentlige sektor –> Ekstra arbejde til mig. (–> storstrejke)

  Måske skulle man overveje at emigrere…

  Det eneste jeg ved er, at den kommende regering får det meget svært.

  Men man kan jo håbe på, at syv magre år er slut, og at syv fede står for døren.

  Økonomi og uddannelse… Tjah. Man kunne også satse på mental velvære og et sundere syn i befolkningen på forholdet mellem mand og kvinde, men som du siger, dette alternativ bliver ikke engang tilbudt af oppositionen. Suk.

  meen… man skal være glad!

 2. Nedjustering af den offentlige sektor betyder jo ikke, at offentligt ansatte så skal stå uden arbejde…

  Syv magre år? Ja, måske for mig, fordi jeg har været på SU. Men for landet som helhed har det da om noget været syve fede år.

  Den nye regering (som ikke bliver ny) får det ikke svært. De får det nemt fordi: 1. Det går godt i Danmark, 2. Der er ingen reel opposition.

  Mental velvære og forhold mellem mand og kvinde? Gode ting, ja, men bør ikke være noget, politikere blander sig i. Det kunne jo f.eks. være en opgave for kirkerne?

 3. Jeg er enig langt hen ad vejen Kenneth, hvis bare fru Kjærsgaard kunne blive sat lidt på plads – nede bagerst i folketingssalen, ved siden af Hvilshøj. Er det ikke muligt, så ser jeg hellere en socialistisk regering…

 4. Nej, vi offentligt ansatte står bestemt ikke uden arbejde. Vi står i kø hen til lægen for at blive erklæret stressede og sendt til psykologer. Og på det punkt håber jeg næsten for den siddende regering, at den bliver genvalgt, for så kommer den godtnok til at lære konsekvenserne af de nedskæringer, den laver, rimeligt meget på den hårde måde.

  Syv magre år for næstekærligheden, måske syv fede år for økonomien o g for “enhver er sin egen lykkes smed/enhver er sig selv nærmest”. Det går godt i Danmark – økonomisk.

  Jeg er stadig enig i, at der ingen reel opposition er. Jeg overvejer ligefrem at undlade at stemme. Men så bør man selvfølgelig i det mindste stemme blankt. Hvis bare SFs arbejde da ikke bundede så meget i sekulariserende humanisme, så kunne Villy da godt have fået et kryds. Og hvornår og hvorfor holdt De Radikale op med at arbejde for en bedre Folkeskole? Og hvorfor forlod Jann Sjursen også Kristelig Folkeparti? Æhj…

  Næ, jeg tror bare, jeg holder mig udenfor the big political master plan og koncentrerer mig om mit eget lille territorium her i Århus V.

 5. @Mads: Du lyder lidt som Ny Alliance 🙂 Heller ikke det værste man kan gøre…

  @Niels: Jeg tror ikke på, at hverken skole eller plejehjem eller alt muligt andet pr. definition bliver bedre, bare fordi de får smidt en masse penge i nakken.

  Som du selv skriver på din blog, så må forældrende tage ansvar for deres børn. Problemet er jo, at årtiers socialistiske regeringer har vænnet os til, at ALT er samfundets ansvar. Jeg sætter mit kryds ved nogen, der fokuserer på familien og anerkender, at børn primært er forældrenes ansvar, og kun sekundært samfundets (liste C, hvis nogen skulle være i tvivl).

  Og næstekærlighed? Det er vel heller ikke i udgangspunkt samfundets opgave, men borgernes. Jeg tror ikke, staten kan tvinge os til at behandle hinanden ordentligt. Tværtimod er der så en tendens til, at vi bliver ligeglade og tænker: det må det offentlige tage sig af. På en måde tror jeg faktisk, at velfærdsstaten (trods dens mange meritter) har øget individualismen – det havde de næppe forudset.

 6. @Niels: Hvorfor stemme blankt? Nej, hvis du er utilfreds med systemet, så bliv hjemme! Jeg ved godt, det strider mod, hvad man altid har fået at vide, men tænk alligevel over det:

  Har du nogensinde hørt en statistik over, hvor mange, der har stemt blankt? Har du nogensinde efter et valg set oversigten med så mange procent til de borgerlige og så mange procent til oppositionen og så mange procent blanke? Nej, vel?

  Derimod kommer der altid en statistik på, hvor mange, der slet ikke har stemt, eller rettere – valgdeltagelsen. Så hvis man vil sende et signal, gøres det faktisk bedst ved helt at undlade at stemme.

  (Og så kan jeg alligevel ikke lade være med at kommentere din kommentar om næstekærligheden… Er det dét, der er socialdemokraternes politik? Bliver næstekærligheden større af, at vi alle sammen spytter mere i kassen, så folk ikke behøver tage ansvar for deres egen privatøkonomi, men kan tigge hos kommunen? Jeg tror det næppe…)

 7. Two question:

  1) if the governments parliamentary majority is not broke why try to fix it with an election 1 1/2 years before time?

  2) Kenneth, are you really comfortable with the VK governments immigration/integration policies since comming to power in 2001?

 8. “Sanity compels us to give the government our backing for continuing their visionary policies.”

  I always new I was insane ;-).

 9. @Torsten: 1. Good question. 2. No, I have not been completely comfortable with immigration policies. But I have to admit that in many cases it has worked; the oft criticised 24-year rule has actually had an effect in preventing forced marriages, which is good. Furthermore, I am happy with the new signals of an expanded green card arrangment, which acknowledges a need for more immigration in many sectors.

  For me though, immigration has never been a central theme. And on most other issues I have agreed with the current goverment’s choices. When it comes to the economy (which is still the central issue in politics), I would always trust a government of the current colour much more than a socialist one in sustaining growth and quality of life.

 10. @Mads: Nej.

  Det interessante er dog, at selv om det i så manges ører er tydelig sarkasme – så må der jo alligevel være en del derude for hvem sådan en kommentar (som den jeg kom med) lyder ganske fornuftig. Et eller andet sted må DF jo få sine stemmer fra?

 11. @Daniel:

  Om systempåvirkning: Ja, jeg havde godt overvejet at undlade at stemme i stedet for at stemme blankt, men nu er jeg vist endt ved Bodil Kornbek, tror jeg. Ikke fordi det på en måde svarer til at stemme blankt, men fordi jeg deler hendes personlige grundholdninger.

  Om socialdemokratiet og næstekærlighed: Ved jeg ikke, hvor meget hænger sammen. Jeg har aldrig rigtig været den store tilhænger af socialdemokratiet.

 12. @Lars: Folk over 70 forstår ikke sarkasme… Og så generaliserer de også – ligesom alle kvinder… Men det er jo en helt anden historie 🙂

 13. Tak for supporten Lars! 🙂

  Jeg har også stemt – det blev NA (ikke at forveksle med narcotic anonymous)…

  Men sådan som jeg ser det, er den eneste forskel på SF og NA vel nærmest skattepolitiken?

  Det bliver en spændende tirsdag!

 14. Nå, så blev det:

  2) Regeringen fortsætter –> Fortsat nedjustering af den offentlige sektor –> Ekstra arbejde til mig. (–> storstrejke)

  …men her i morges var jeg inde at fortælle chefen, at det ekstra arbejde, jeg havde lovet ham at påtage mig, desværre ikke kan udføres af mig alligevel (da jeg havde kvalme hele dagen i går (uden egentlig grund), ikke kunne falde i søvn, fordi arbejdet kørte rundt i hovedet på mig, at jeg havde en mave, der knugede sig sammen, og at jeg generelt om eftermiddagen ikke kan huske, hvad jeg foretog mig den foregående aften.

  Mit gæt (min mavefornemmelse om man vil) er, at dette ikke kun gælder for mig, men at alle i den offentlige sektor er ved at være i bund, og at storkonflikten lurer (hvilket også politiken skriver i dag (uden at henvise til mit tidligere indlæg, som de tydeligvis har hugget det fra, tsk tsk)).

  Dette er egentlig ikke skrevet som en protest mod den siddende regering. Det skal mere blot læses som almen info. Personligt er jeg faktisk ligeglad med, at jeg ikke kan udføre det arbejde, arbejdspladsen godt kunne tænke sig, at jeg udførte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.