Guds legoklodser?

Kenneth Birchs bagsideartikel i sidste nummer af Ung Adventist var, da bladet udkom, blevet langt mere relevant end nogen havde drømt om, da bladet blev produceret. På opfordring har Kenneth skrevet en kommentar til artiklen.

Ikke blot elsker jeg mennesker; jeg elsker også de ting, mennesker skaber. Jeg følger med begejstring den teknologiske udvikling inden for f.eks. IT. Jeg kan godt lide biler og fly, og jeg nyder at læse om nye projekter inden for infrastruktur – motorveje, broer, lufthavne m.m. Lige nu sidder jeg på en færge, der er væsentligt større end Noas Ark, og beundrer den menneskelige udvikling. Jeg har en forkærlighed for skyskrabere, og jeg kan godt lide store byer…

Men på den anden side kan Gud også bruge den teknologiske udvikling. Og Gud elsker os – vi er hans børn. Derfor tror jeg også, han kan glæde sig over vore bedrifter som en far, der stolt beundrer sin søns produktioner med Lego-klodser… Men det er også alt, hvad vore bedrifter er for ham: Lego. Jeg ser ud over havet og tænker, at Gud så let som ingenting kan piske en storm op, der vil sænke mit skib.

(Kenneth Birch i Ung Adventist nr. 4, 2001).

Da World Trade Centers to tårne faldt sammen, var det ikke blot to skyskrabere, der sank i gruset. Det var selve symbolet på vor tids tro på menneskeheden. Vi er tidligere i historien brat vågnet op til virkelighedens ondskab, f.eks. da Titanic sank i april 1912, eller da Japan angreb Pearl Harbor i december 1941. Og endnu en gang må vi erkende, at uanset hvor hårdt, vi prøver, kan vi ikke undsige os død, lidelse, sorg og ondskab.

Der er også sorg i Himmelen. Det kan godt være, vores bygningsværker kun er legoklodser for Gud, men vi som mennesker er absolut ikke kun lego-figurer. Hver og én af os er dyrebar for Ham. Gud græder over de næsten 7000, der er omkommet, ligesom han græder over dem, der må flygte i Afghanistan eller enhver i Danmark, der rammes af sygdom.

Angrebet på USA er ikke Guds straf for amerikanernes hovmod. Der er godt og ondt i verden, alle steder. Og Gud er en kærlig Gud, der ikke hævner sig ved at dræbe uskyldige. Terroristaktionen er blot et synligt bevis på, at vi ikke skal glemme Satans magt – at dræbe uskyldige, det er hans speciale.

Men vi skal ikke fortvivle. Vi har et håb om en bedre fremtid. “Og når I hører krigslarm og rygter om krig, så lad jer ikke skræmme. Det skal ske, men det er endnu ikke enden.” (Matt 13,7) Hvis vi giver op nu og flytter ud i skoven og gemmer os, så giver vi Satan en endnu større sejr. I dag er det endnu mere nødvendigt end nogensinde, at vi fortæller folk, at der findes en bedre fremtid – at Jesus vil give os en ny jord, hvor skyskrabere ikke styrter sammen, og hvor der ingen død eller ondskab er mere.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.