Cafékirken København: Ved Jesu fødder

Det er virkelig fedt, at der på et år kommer hele to nye lovsangs-udgivelser fra adventister i Danmark. LSB udgav midt i 2002 deres anden cd, og sidst på året debuterede lovsangsbandet fra Cafékirken København på plade. Man fornemmer dog hurtigt, at de ikke er begyndere i Cafekirken.

Efter første gennemlytning var mit indtryk var en smule tilbageholdent; stilen var ikke helt min smag, syntes jeg. Men ”Ved Jesu fødder” viste sig for mig at være en cd, der bliver bedre med tiden. Og da jeg blev bedt om at anmelde den, måtte jeg jo lytte den igennem en del gange. Og jeg har således nået den noget banale konklusion: den holder.

Det gode er netop, at den har sin egen stil. I stedet for blindt at kopiere andre lovsangere og lade sig inspirere unødigt af The Voice-pop, har CKL turdet være sig selv. Ikke sådan at det bliver outreret at lytte til, men så meget, at det ikke kunne være hvem som helst. Musikerne er dygtige, især bassist og guitarist udmærker sig, men hele tiden er sangen i fokus, hvad den også skal være i lovsang.

Bortset fra klassikeren ”Dig, Jesus, jeg elsker,” er alle sangene egen produktion, hvilket de slipper godt fra. Som det er almindeligt i lovsang har teksterne overvægt af glæde, men der er tilpas dybde, og både sangene og udførelsen er gennemført og ærlig.

Der er god variation mellem stille og optempo-sange, lige fra den smukke og ligefremme ”Mere af dig” over ørehængeren ”He Wathces Over Me” til det funky og ambitiøse afslutningsnummer ”Give Unto The Lord”

Cd’en er blevet til ved live-optagelse i Copenhagen Jazz House, som desværre lå for langt væk fra Jylland til at jeg selv kunne være der. Men live-stemningen skinner igennem på cd’en; selv om man ikke hører publikum så meget, giver de liv og gør oplevelsen autentisk.

Som en ekstra bonus kan man hente noder til alle sangene gratis på http://www.cafekirken.dk – en service, som jeg i hvert fald sætter stor pris på.

Hvis du ikke har gjort det endnu, vil jeg anbefale dig at købe ”Ved Jesu fødder” og lytte den igennem mindst fire gange. På den måde støtter du Cafékirkens lovsang, og så kan vi håbe på flere udgivelser i fremtiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.